Om mig

Två saker ledde till att jag började släktforska för några år sedan. Dels kom jag av en slump att läsa om Attarpsmorden, en historia som utspelade sig bara ett stenkast från där jag bor, och blev intresserad av vad som var den sanna historien om Hedda och Sophie. Dels öppnades Digitala Forskarsalen på Riksarkivet, vilket gjorde det möjligt att komma åt alla kyrkoarkiv hemifrån, utan kostnad och utan väntetid – två viktiga saker för den som är både smålänning och otålig.

Jag började läsa om Hedda i kyrkoarkiven, blev nyfiken på vad det stod om min egen familj och så rullade det igång. I dag forskar jag på min mormors, morfars, farmors och farfars fyra släktled (inte samtidigt, men jag byter lite då och då eftersom jag är otålig av naturen). Jag är mer intresserad av att skapa mig en bild av deras liv än av att komma så långt bak i tiden som möjligt så just nu uppehåller jag mig mycket runt 1800-talets mitt.

Jag bor i dag i Småland, i Bankeryd strax utanför Jönköping, men min släkt kommer samtliga från Sörmland. Primärt från trakterna kring Eskilstuna, men med avstickare till Nyköping och Örebro, så det är där min forskning koncentreras.

Mitt mål är att göra släktböcker för att dela med mig av det jag hittar. Det tar dock tid och jag är som sagt otålig så längs resan tänkte jag publicera delar av materialet här.

Hälsningar
Cecilia