Lägesrapport i projekt Nedkopplad

iStock_000021816808Small

Nu har jag testat min nedkopplad-plan några dagar och det är dags för en lägesrapport.

Det som är svårast är att allt finns i mobilen. Vanans makt är stor och när jag tex skickat ett SMS eller kollat min att-göra-lista blir det ofta ett klick på Facebook eller Twitter-ikonen utan att jag tänker på det. Funderar på att flytta alla sociala-medie ikoner till sista skärmbilden istället för att ha dem på första sidan, men har inte riktigt bestämt mig för det stora steget ännu :)

På jobbet har det gått förvånansvärt bra att ha nedkopplad tid direkt på morgonen. Jag sätter på mig mina gigantiska hörlurar av forntidsmodell som verkligen signalerar att jag inte vill bli störd och så skriver jag. Svårigheten här ligger mer i att jag måste komma ihåg att avsluta varje dag med att bestämma vad som ska göras under skrivtiden nästa dag så att jag har ett fokuserat uppdrag där jag inte behöver komma åt information i mailen eller liknande.

På hemmafronten har det gått ganska bra att inte vara uppkopplad på kvällarna, såg ett helt avsnitt av På spåret i fredags utan att simultant följa det på Twitter. Lite tråkigare blev det, men det funkade. Om jag sover bättre är dock svårt att svara på för jag är så grymt förkyld att nattsömnen inte är så mycket att hurra för just nu.

Summeringen efter de första dagarna blir alltså att experimentet fungerar men behöver finjusteras lite. Fortsättning följer!

Säg något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: