Jag gillar inte visionärer

189147420_74ee60b01e

Jag har börjat associera ”visionär” med personer som snackar mycket och gör lite. Personer som lanserar sina idéer via media och sociala kanaler och som tuffar runt på olika typer av frukostmöten och snackar om ”hur bra det kan bli” om bara någon annan (kommunen, staten, skolan) tog tag i det hela.

Jag gillar folk som faktiskt gör. På egen hand. Folk som ser ett behov och ser till att lösa det, utan massa rop på att andra ska fixa. Här kommer en lista på några sådana personer som förtjänar cred – fyll gärna på den i kommentarsfältet!

Doers

Katrin Bååth, Johanna Elmqvist och Anna Furberg som istället för att  tjafsa om bristen på kreativa företag eller nätverk för kvinnliga kreatörer helt enkelt startade She Creatives Jönköping.

Joakim Green och John Ivarsson som ville ha folk att snacka webb med och resolut drog igång Webbköping (och Sven Dahlstrand som tog över stafettpinnen när John Ivarsson övergav 036 för 08).

Ola Samuelson som vill ha mer kultur i sitt och Jönköpingsbornas liv och göra Tändsticksområdet till det där kreativa området som alla pratar om hela tiden. Han drar igång Galleri Tegel,  med vetskap om hur det gick för föregångaren Linnmans. Modigt och snack-fritt.

Avslutningsvis en kvinna som utan att vara det minsta i strålkastarljuset sannolikt gjort mer för kvinnors företagande i Jönköpings län än många andra tillsammans. I över 20 år, dvs långt innan det blev trendigt att stötta kvinnor som vill driva företag, har Annica BöhmAlmi coachat, peppat, gett råd, skapat nätverk, fixat finansiering för kurser och funnits där för hundratals företagssamma kvinnor. Hatten av för dig, Annica!

Vilka doers gillar du?

En tanke på “Jag gillar inte visionärer

  1. Jag gillar Chrille Peterson, Anders Wiredal och Urban Sandén som kör på med supergr.am. Även Michael Karlsson som gett oss jkpglunch.se, en idé jag själv haft men aldrig tagit tag i.

    ”Ideas are just a multiplier of execution”: http://sivers.org/multiply.

Säg något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: