Verktyg som hjälper mig fokusera

ommwriter

För att förverkliga planen om att arbeta koncentrerat kommer jag att behöva en hel del hjälp. Därhemma har familjen lovat att handfast ta dator och telefon från mig om jag försöker fuska. Men hur ska jag göra på jobbet? Jag har börjat testa några olika verktyg som jag hoppas kan hjälpa mig.

OmmWriter

OmmWriter är en störningsfri miljö som hjälper mig fokusera på min text, och bara min text. När jag startar OmmWriter stängs med automatik alla notisfunktioner på datorn av. Jag får en stillsam bakgrund helt utan knappar och val och en lugn bakgrundsmusik som stänger ute alla andra ljud.

Först tänkte jag att det väl inte är någon större skillnad mot att skriva i word, men nu har jag redan börjat bli beroende av OmmWriter för att skriva.

Freedom

Freedom är ett annat program som borde vara helt onödigt eftersom dess enda funktion är att blockera din dators åtkomst till internet under viss tid. Men det är en oerhörd hjälp för de av oss med dålig karaktär att faktiskt inte kunna ”bara kika lite snabbt”. När Freedom är påslaget kommer jag inte åt internet innan den utsatta tiden har tickat ned med mindre än att jag startar om datorn. Kanske något att testa på barnen under läxläsningstimmen också…

Säg något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: