Hitta strukturen

Office Clocks Showing Different Times

En vanlig dag för mig ser ut ungefär så här:

06:00 – Vakna. Ta telefonen och kolla Twitter, Instagram, Facebook och mailen. Gå upp.
07:30 – På kontoret. Ta en kopp kaffe och sätta mig vid datorn. Kolla Twitter, LinkedIn, Facebook, bloggar och mail. Svara på mail, Re-tweeta, göra inlägg och kommentera. Fortsätta dagen uppkopplad
17:00 – Åka hem, laga middag, läsa läxor med barnen. Kolla Twitter, Instagram, Facebook och mailen i mobilen. Svara/kommentera/posta.
19:00 – Sätta mig vid datorn. Kolla Twitter, LinkedIn, Facebook, bloggar och mail. Jobba lite, svara på inlägg, kommentera, posta etc.
21:30 – Stänga ner för kvällen.

Nytt tänk

Av Leo Babuta har jag inspirerats att dela in dagen i olika tidspass, med olika uppgifter. Ett problem för mig är dock att mina dagar oftast inte följer samma mönster. Ibland är jag ute hos kund och jobbar, ibland kan jag sitta hemma eller på kontoret. Vissa av mina uppdrag går inte att göra utan tillgång till internet.

Jag har i alla fall bestämt mig för ett grundschema för mina dagar, som jag i så stor utsträckning som möjligt ska hålla.

06:00 – Vakna. Gå upp. Äta frukost. Åka till jobbet. Helt nedkopplad.
07:30 – På kontoret. Ta en kopp kaffe och sätta mig vid datorn. Jobba nedkopplat i 1,5 timmar med dagens viktigaste uppgift.
09:00 – Koppla upp mig. Kolla alla sociala medier och mail. Svara, kommentera och posta. Därefter jobba uppkopplat fram till lunch.
13:00 – Jobba nedkopplat med dagens andra prioriterade uppgift.
14:00 – Jobba uppkopplat
17:00 – Åka hem, laga middag och läsa läxor med barnen. Utan telefonen i handen.
19:00 – Sätta mig vid datorn och kolla sociala medier, bloggar etc
20:00 – Koppla ner för kvällen.

Trial and error

Om det kommer att fungera?

Förmodligen kommer jag att få justera det lite här och var tills jag hittar den bästa indelningen och det kommer garanterat inte att fungera varje dag. Jag lovar att ge det ett ärligt försök och återrapportera om några dagar. Hur tänker du göra?

2 reaktioner till “Hitta strukturen

  1. Rätt tanke tror jag! Läser just nu ”Mer gjort och tid över” av Anki Bengtsson, den har visserligen några år på nacken men precis samma tänk. Jag tror det är svårt att ändra allt på en gång men kanske en sak i taget?

Säg något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: