Design och kreativa näringar i björkarnas stad

I dag är jag i Umeå och är med om Umeå Designhögskolas Designtalk #UID12. Keynotespeaker i morse var en man som jag inte kände till sedan tidigare men vars föreläsning imponerade. Simon Waterfall, som introducerades med orden ”The Yoda of the Digital Age”, visade sig utöver typisk brittisk humor även ha mycket intressanta tankar om mänskligt beteende, design och konsten att bli framgångsrik.

Above all, the wrong turns, fuckups and fun bits have made me what I am today, more than any grade or client.

Designtalks och Degree Exhibition är en presentation och utställning av Designhögskolans avgångsklass och den delen av programmet missade jag tyvärr då mitt egentliga ärende var att delta på ett erfarenhetsutbyte för de sex projekt som med stöd av Tillväxtverket driver projekt inom kulturella och kreativa näringar. Mest imponerad av mina projektkollegor blev jag av fantastiska CRED med projektet Remix – jag lyckades få ett ex av deras bok om utveckling av kreativa näringar så nu har jag något spännande att läsa på tåget hem i morgon.

Kan för övrigt meddela att Arkitekthögskolan i Umeå är en extremt kreativ mötesmiljö, kolla tex den fantastiska taklampan på bilden ovan! Ville mest bara gå omkring och fota och titta och inspireras!

Och ja, det finns många björkar i Umeå.

Säg något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: