Bättre Facebook-statistik

 
Facebook lanserar nu äntligen en förbättrad statistikfunktion för alla pages. Funktionen rullas ut successivt över landet och innebär att du som har en sida för ditt företag eller din organisation nu lättare kan se vilka av dina inlägg som läsarna faktiskt reagerar på och hur långt ditt budskap sprids.

Ett nytt mått som du kan se framöver är ”Vänner till fans” – det är antalet personer som du har möjlighet att nå ut till om alla dina vänner berättar om din sida för sina vänner – tex genom att gilla, dela eller kommentera ditt innehåll.

Ett annat intressant mått är ”Personer som pratar om detta” här ser du antalet unika användare som skapat innehåll om din sida på Facebook den senaste veckan. För det spelar ju faktiskt ingen roll hur många som ”gillat” din sida en gång i tiden om de sen inte engagerar sig i det du skriver och gillar, kommenterar eller sprider ditt innehåll vidare. Nu får du svart på vitt på hur många som bryr sig om dina inlägg och anledning att jubla eller kanske tänka om.

Facebook har gjort en guide för den nya statistikfunktionen där du hittar alla nya mått och hur du kan använda dem.

Lycka till med att skapa den ultimata sidan!

Säg något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: