Den, för ideellt engagerade, livsfarliga tredje semesterveckan

Pressbild från http://www.worldscoutjamboree.se

Första veckan är ingen fara, då varvar jag ner och försöker koppla av året som gått. Andra veckan utgör heller ingen större risk, då lever jag i nuet och njuter av lugn och ro. Men i slutet av tredje veckan… då när jag är helt avkopplad, avslappnad, ja nästan avsomnad – det är då det händer.

En enda kort sväng till Skåne med besök på World Scout Jamboree gör att det helt plötsligt verkar rimligt att säga ja till att vara med och arrangera inte ett, men två läger kommande sommar utöver mitt tidigare löfte att vara ledare för ett gäng 15-åringar som vill ut på äventyr.

Jag har uppenbarligen helt förträngt att vardagen redan tidigare krävde 110% av befintlig energi. Att jag har ett roligt men krävande jobb, en familj att ta hand om och att alla kvällar, helger och lov under överskådlig framtid redan är intecknade med cuper, möten, resor, middagar och konferenser i olika kombinationer.

Ett enda kort besök på World Scout Jamboree och mötet med tusentals leende människor från hela världen väcker minnet av Jiingijamborii och alla andra fantastiska upplevelser jag haft i scouterna och får mig engagerad igen. Nästa år vill jag vara en av dem som har gjort de där leendena möjliga – och en av dem som ler.

Simply scouting.

Säg något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: