SSWC – får man svära i kyrkan?

Efter helgens Sweden Social Web Camp har jag flera gånger berättat för bekanta om mitt äventyr i skärgården. Jag har förklarat konceptet unconference och utgjutit mig om hur häftigt det är att hundratals människor går med på att bussas i timmar till en liten kobbe vid världens ände och jag har babblat om hur absolut übernördigt roligt det är att sjunga geeky allsång i ett väldigt stort tält. Men så fick jag frågan ”vad lärde du dig där då?” och då insåg jag plötsligt vad det är för gnagande känsla som jag burit med mig sedan jag i duggregnet lämnade sswc i söndags;  jag är ju faktiskt lite besviken.

Eftersom jag hade läst om den första sswc-konferensen och eftersom jag visste att ”alla” som är något att hänga i julgranen när det gäller sociala media skulle delta så tänkte jag att – shit, det är här jag kommer att få lära mig allt som jag inte kan om ämnet (och det är mycket det). Men så blev det inte riktigt.

Jag har varit med om intressanta diskussioner, hört om nya koncept och verktyg, småpratat med oerhört trevliga människor och klappat fåren – men jag kan inte säga att jag lärt mig något väsentligt som jag kan använda i min vardag. Kanske gick jag på fel sessioner, kanske hade jag fel förväntningar – att döma av de blogginlägg jag läser så är ni andra helnöjda med helgen – men för mig kändes det som att sessionerna inte riktigt hann gå på djupet, att det mesta blev relativt ytligt.

Jag ångrar inte att jag åkte, det var en upplevelse att vara med, och all respekt till arrangörerna och Tjärös personal för själva arrangemanget, men om upplägget är det samma tror jag inte att sswc 2011 är för mig.

PS. Boken är fantastisk, vilket jobb du har lagt ner Mattias Boström @piratforlaget!

5 reaktioner till “SSWC – får man svära i kyrkan?

  1. Jag sitter lite med samma känsla. Som jag skrev på twitter igår lite mer konkreta exemel, lite mer tid hade nog behövts. På 20 minuter och 40 minuter och en 30-40 pers i samlingen hinner man inte komma någonstans. Det finns också en rädsla för att dela med sig. Man är konkurrenter. men jag kom även därifrån meden massa tankar bubblande i huvudet men inget jag konkret kan implementera i mitt dagliga arbete.

    1. Jag tror att du är på rätt spår där angående tiden och gruppstorleken – kanske något för arrangörerna att fundera på framöver? Jag skulle också önskat att varje session dokumenterades så att man har möjlighet att se/läsa/höra i efterhand. Och för att klargöra – jag tycker att #sswc var bra, det var bara inte så perfekt som man kan tro av övriga inlägg och jag det vore bra med lite mer nyans i debatten.

  2. Precis som dig och Béatrice så känner jag nog inte att jag lärt mig något som jag kan implementera på en gång idag på jobbet, men å andra sidan så var det ju tveklöst toktrevligt att träffa alla och dessutom intressant att ha alla dessa diskussioner som kanske inte gav någon klart definierad slutsats men som är viktiga för att nå dit vi hoppas att vara någon gång i framtiden… :)

    (Och ja, det där är en överjävligt lång mening)

Säg något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: